Dragi bratje in sestre, Sveti Duh naj nas razvnema v tem postnem času pri vzponu z Jezusom, da bomo doživeli njegov božji sijaj in tako okrepljeni v veri skupaj nadaljevali pot z Njim, ki je slava njegovega ljudstva in luč narodov.

( papež Frančišek)

 

Poslanstvo

Prizadevamo si, da bi živeli s skladu z evangeljskimi vrednotami, da bi krepili ljubezen do domovine in domovinski ponos; da izbrano govorimo slovenski jezik, da ohranjamo versko-kulturno izročilo prednikov; da spodbujamo dobrodelnost; da se kot dobromisleči ljudje družimo na kulturnih, duhovnih in družabnih srečanjih in da ob vsem tem podpiramo delo duhovnikov med slovenskimi vojaki in policisti. Duhovnikom želimo pomagati tudi pri njihovem konkretnem delu z vojaki in policisti, njihovimi družinami in pri ustvarjanju pozitivnega, ponosnega in sproščenega razpoloženja do slovenske zgodovine, tradicije, vrednot, jezika, pa tudi do vojakov in policistov samih.

Molitev za mir

Molitev za mir in sveta maša je prvi četrtek v mesecu, ob 18:30 uri, v marijini kapeli, v Duhovnem središču sveti Jožef, v Ljubljani.
Preberi več

Romanja

Romanja po sloveniji h koreinam slovenstva in slovenkega krščanstva in na tuje.
Preberi več

Kresovanje

Prijetno druženje s počastitvijo dneva državnosti s kulturnim programom, bogoslužjem in prižigom kresa.
Preberi več

Ostale dejavnosti

Dan Vojaškega vikariata, občni zbor, sodelovanje pri bogoslužjih ob večjih državnih praznikih in spominskih slovesnostih.
Preberi več

Novice in prispevki

Pomembne novice in pripsevki povezani z delovanjem društva.

Kdo so člani

Ljudje dobre volje, ki jim vrednote slovenstva, ki so se skozi zgodovino oblikovale ob krščanstvu, pomenijo nekaj lepega, velikega in svetega.
Preberi več

Sveti Modest

Zavetnik društva.
Preberi več

Napovedi dogodkov

Pomembni dogodki, ki so pred nami.
Preberi več

Zanimive povezave

Uporabne povezave na druga spletna mesta.
Preberi več