Vojaški vikar z gasilci v Studenem

V nedeljo, 5. maja, je bila v župniji Studeno sveta maša ob godu zavetnika gasilcev, svetega Florjana, ki jo je daroval vojaški vikar msgr. dr. Jože Plut.

V nedeljo, 5. maja, je na povabilo PGD Studeno v župniji Studeno mašo ob godu zavetnika gasilcev, svetega Florjana, daroval vojaški vikar msgr. dr. Jože Plut.

Vikar je zbrane spomnil na vrline svetega Florjana. Pomenljivo je dodal, da bi ta svetnik v današnjem času opravljal službo javnega uslužbenca. Tako takrat kot tudi danes pa bi odstopal od povprečja v tem, da mu je bila skrb za bližnjega na prvem mestu.  Govorec je potrkal na vest udeležencev in dejal, da bi vsak v svojem poklicu moral slediti sv. Florjanu v ponosnem izpovedovanju svoje vere v javnem delovanju.  Zato je njegov zgled še danes aktualen za vse nas, ki imamo poslanstvo pomagati ljudem  v stiski, oziroma kakorkoli delovati v dobro družbe, v kateri živimo.

Pri sveti maši so se vaščani spomnili vseh živih in pokojnih gasilcev župnije Studeno.

Iz nagovora vojaškega vikarja Pluta: »… vsak bi v svojem poklicu moral slediti sv. Florjanu v ponosnem izpovedovanju svoje vere v javnem delovanju«.

Dejan Glavač, pastoralni asistent Slovenske vojske, na slovesnosti v Studenem

Skupna fotografija gasilcev in vikarja Pluta v Studenem.

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *